12 Eylül 2014 Cuma

ECE TEMELKURAN Sözleri



                 ECE TEMELKURAN SÖZLERİ





ECE TEMELKURAN Sözleri

Ne yaparsan yap sadece bir hikaye kalıyor geriye. Anlatılınca yalan gibi,hiç olmamış gibi gelen.


İnsan, o da eli iyi gelmişse hayatta kendini bir kere bütünüyle görür. Ömrün gerisi ya o sahneye yeniden kavuşmak için geçer ya da ondan kaçmakla.”


“Bazen rüzgar esmez. Esmedi mi ezmez yıllarca. İnsanı en çok kendini hayal kırıklığına uğratmak mahveder.”


“Anlayacaksınız ki hayat sizin nefesinizde. Başka hiçbir yerde, hiçbir şeyde değil. Hayatı siz kuracaksınız. Nefesinizi üfleyeceksiniz… Hayat… Nefesinizin yettiği kadar.”


Pek nadiren bir erkek çıkar, bir kadının nefesiyle var ettiği aleme sadece hayret etmekle mesul olduğunu anlar.”


Çünkü yaralar bir kere açılınca, yarasız olmak diye bir şey yok. Yaradan sonra sadece intikam var!”


Aşk bir tereddüt anında gelir hanımlar. Bir küçük tökezleme ve işiniz biter. Yılların tecrübesi, bir ömrün zaferleri, külyutmaz aklın yaş tahtaya basmazlığı… Bir küçük tereddüt anını bekler aşk, kurduğunuz saray devrilir.”


İnsan, yarası yarasına denk geleni seviyor demek ki.



Sakın, dedi kendine, korkma.Bir hafta önceydi, anlamıştı. İnsan çok yalnızken, bir tane daha kendinden doğuruyordu içinde, Korkma, desin diye.


Rakı içilmeyecekse, kavunla peynir niye var.. Sigara içilmeyecekse, yağmurla çay.. Madem aşık olunmayacak, kadınlar ve adamlar niye.. Madem büyük yanlışlar ve acayip maceralar olmayacak, niye hayat?



Kurşun kalemle yaptığı temiz ödev hatasını parmağıyla silmeye çalışan silgisiz bir çocuk gibisin; neye dokunsan leke bırakıyorsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder